Felkészülés a találkozásra

Ha elhívunk egy személyes találkozásra, az egy nagyon biztató jel, hiszen rengeteg jelentkező közül választunk ki téged.
Felkészülés a találkozásra

A profi modellügynökségek többször is átgondolják, hogy kiknek adnak lehetőséget a bemutatkozásra és minden tapasztalatukat, szakértelmüket és intuíciójukat bevetik, hogy csak olyanokat hívjanak be, akik tényleg nagy potenciával rendelkeznek a hazai és nemzetközi piacokon. Kezdettől fogva meg kell tanulnod úgy tekinteni a modellkedésre, mint szakmára, ami persze számtalan szórakozást is magában foglalhat, de elsősorban mégis egy kemény munka, ami kitartást, józanságot és komoly felkészültséget kíván. Ha ezzel a hozzáállással lépsz be az ügynökséghez, akkor látni fogjuk, hogy komolyan veszed magadat és megerősítheted az elképzelésünket arról, hogy veled érdemes lenne foglalkozni. A modellkedés elkezdéséhez nem szükséges portfolióval rendelkezned, ezért nem az a lényege a találkozásnak, hogy megmutasd a magadról készült képeket, hanem, hogy megfelelő benyomást tegyél megjelenéseddel.


Mielőtt a találkozóra indulnál:


  • A legfontosabb, hogy törekedj az egyszerűségre. Nem kell mindenáron megmutatnod, hogy te mennyire trendi vagy. A modell legfontosabb tulajdonsága, hogy alakítható a megrendelő, fotós vagy stylist igényei szerint. Legjobb, ha öltözéked laza eleganciát tükröz, amit egy szűk farmerhez felvett alkalmibb toppal vagy évszakhoz illő elegánsabb felsővel érhetsz el. Az alkalmi alatt egy anyagában vagy szabásában finomabban kidolgozott ruhadarabot értünk, nem flitterrel, strasszkövekkel vagy láncokkal felaggatott partyszerkót. A farmer legyen testhezálló, egyenesszárú, a felső pedig lehetőleg egyszínű, kerüld a harsány mintákat és feliratokat, mindehhez pedig húzz magassarkú cipőt. Tartsd szem előtt, hogy munkahelyre jelentkezel és a divatosság nem egyenlő a túlöltözöttséggel.
  • Az ékszerek viselését lehetőleg hanyagold, egy karkötőt vagy gyűrűt felvehetsz, ha nagyon szeretnél, de a piercingedet vedd ki feltétlenül a találkozó előtt.
  • A sminkeléssel legyél nagyon óvatos. Az egyik legfontosabb dolog, amit elsőként megnézünk rajtad, az arcod és a bőröd állapota. Radírozd le a bőröd, tegyél rá hidratáló krémet és gyakorlatilag meg is vagy a sminkeddel, ugyanis nincs szebb a tiszta és természetes arcnál. Felesleges alapozót, púdert, szemhéjfestéket vagy rúzst feltenned, első dolgunk lesz, hogy lemosatjuk veled, úgyhogy csak az időt pazarlod egy parádés makeup elkészítésével. Ha mindenáron használni szeretnél valamit, akkor tegyél egy kis szempillaspirált a felső pilláidra illetve színtelen szájfényt az ajkaidra, de ez a maximum, hiszen jelen esetben: a kevesebb több.
  • Frizurád elkészítésénél legfontosabb, hogy mindenképpen frissen mosott legyen a hajad. Ha hosszú, egyszerűen fogd hátra egy lófarokba, ha van frufrud, ne tűzd el. Ne használj zselét, habot vagy egyéb hajformázót, esetleg fújj rá egy kis hajfényt és már készen is vagy.
  • Ha érdekesnek találunk, meg fogunk kérni arra, hogy vedd át a bikinidet, úgyhogy fontos, hogy borotválkozz vagy gyantáztass a találkozó előtt (hónalj, bikinivonal, láb).
  • Ha használsz parfümöt, ezt nagyon mértékletesen tedd. Nem kell tonnás illatfelhőbe burkolnod az egész ügynökséget, mert ez nagyon tolakodó és udvariatlan dolog. Legjobb, ha hónaljadhoz illatmentes, színtelen golyós dezodort vagy stiftet használsz, parfümöt pedig csak a füled mögé és a csuklódra teszel.


Biztos vannak olyan dolgok a modellkedéssel vagy a divatszakmával kapcsolatban, amik érdekelnének és választ szeretnél rájuk kapni. Próbáld meg átgondolni és összeszedni a kérdéseidet, amikor készülsz a személyes találkozásra. Ha érdeklődő, nyitott és kommunikatív vagy, akkor a megbeszélés után minden információd meg lesz ahhoz, hogy a magad részéről döntést hozhass a szakmával kapcsolatban.


Válaszainkból ki fog derülni számodra, hogy véleményünk szerint mennyire vagy alkalmas a modellkedésre, milyen lehetőségeid lennének, melyik országokba tudnál eljutni és milyen típusú munkákra lennél alkalmas.


A modellkedés amellett, hogy nagyon kemény munkát és kitartást igényel, sok izgalmat, érdekességet és tapasztalatszerzési lehetőséget is tartogathat számodra. A sikeres modellek beutazzák a világot, érdekes emberekkel találkoznak, új barátságokat kötnek, nyelveket tanulnak és nem utolsó sorban szakmailag olyan dolgokat érnek el, ami nemcsak hírnevet, de anyagi elismerést is hoz számukra.


Adj esélyt magadnak, hogy megváltoztassuk az életed!