A képek

Milyen képeket készíts a jelentkezéshez? Megmutatjuk! Ügynökségünk ezeket a képeket bizalmasan kezeli.
A képek
A képek
A képek

Az utolsó, de egyik legfontosabb lépés, hogy képeket mellékelj magadról. Általában 3 kép küldésére van lehetőséged, és ez elegendő is, ha megfelelő képeket választasz ki magadról. 


Ha nem modellkedtél korábban, azaz még nem jelent meg vezető divatmagazinban kép rólad, akkor azt javasoljuk, hogy egyszerű digitális képekkel jelentkezz, amit útmutatásaink alapján bárki, akár a barátnőd is, el tud készíteni. Felesleges előre bármilyen fotós által készített, portfóliónak nevezett anyagot csináltatni a jelentkezéshez, hiszen ez egyáltalán nem előfeltétel. Sőt, sajnos sok ügynökség és tehetségtelen fotós próbál meggazdagodni színvonalon aluli portfólió elkészítéséből, mely ablakon kidobott pénz. A profi ügynökségek megelőlegezik neked az első tesztfotózásodat, és a legjobb divatfotósokkal készíttetik el azt. Megéri, ha időt szánsz arra, hogy az alábbi tanácsok segítségével készüljenek el rólad a fotók, mert ez növeli az esélyt, hogy valóban meg tudjuk ítélni az alkalmasságodat.


Fontos, hogy smink nélkül szerepelj rajtuk, hiszen arra vagyunk kíváncsiak, hogy milyen az arcod a maga természetes adottságaival. Sokat segíthet abban, hogy jó képek szülessenek az is, ha semleges háttér előtt állsz, ami lehet egyszínű falfelület vagy egy csukott ajtó a szobádban. Próbálj olyan helyet választani, ahol van annyi természetes fény, hogy vaku nélkül fotózzanak, hiszen így sokkal szebben fog látszani az arcod és nem öregít, mint a mesterséges fény. Ha például nagyon sötét a szobád, akkor állj az ablak közelébe.


  • Az első kép legyen egy portré, amin teljesen szemből, szemüveg, piercing, fülbevaló vagy minden egyéb nélkül látszik az arcod, nem túl közelről, körülbelül mell felett elvágva. Ha hosszú a hajad, simán hátul fogd össze egy copfba, ha van frufrud, akkor itt még ne tűzd hátra. Próbálj lazán, természetesen nézni a kamerába, véletlenül se próbálj semmilyen arcot vágni, grimaszolni, csücsöríteni vagy mosolyogni. Fontos, hogy aki fényképez, fejmagasságban, egyenesen tartsa a gépet, így elkerülheti, hogy túl felülről vagy alulról fotózzon le, ebben segíthet, ha veled körülbelül azonos magasságú személyt kérsz meg a képek elkészítésére.
  • A második fotóhoz nem kell mást tenned, mint az első kép után egyszerűen balra vagy jobbra fordulnod az egész testeddel, hogy oldalról, profilból is le legyél fotózva.
  • A harmadik képhez szükséged lesz egy kétrészes fürdőruhára, itt az a cél, hogy látszódjon az alakod és a testfelépítésed, nem pedig az, hogy szexis legyél. A legegyszerűbb bikinidet vagy fehérnemű szettedet vedd fel, ha hosszú a hajad, most kibonthatod, hogy lazán a válladra hulljon, a frufrudat feltűzheted, hogy látszódjon a homlokod, de nem kell különleges frizurát készítened. Az a jó, ha egy modell minél természetesebb, hiszen alakíthatónak kell lennie. Vállald fel magad olyannak, amilyen vagy. Magassarkúban fordulj teljesen szembe a kamerával, és egyenes testtartással a számodra lehető legkényelmesebb pozíciót vedd fel.


A képek tehát elkészültek, elküldheted hozzánk az adataiddal együtt, és mi remélhetőleg felkeresünk, hogy egy személyes találkozás alkalmával megismerhessünk. Továbblépve megtudod, hogy általában miről van szó az első találkozások alkalmával. A Jelentkezés-re kattintva pedig megkezdheted jelentkezésedet.